Media

Vierailijoiden palautteita

Kyllä on hieno sotamuseo. Aidontuntuiset korsut, juoksuhaudat, pommisuoja. Tunnelmallinen...”

Kaarteen sotamuseo Kävijöiden kommentti: Kotimuseosta – sotamuseosta – henki vahva isänmaallisuus. Museo oli mielenkiintoisella tavalla kokoonpantu, aikaa, vaivaa ja kustannuksia säästämättä. On kiitoksen arvoista, että Kalervo on paneutunut perin juurin sotiemme historiaan ja pystynyt hankkimaan joukoillamme käytössä ollutta materiaalia aivan käsittämättömiä määriä! Ja laittanut ne vielä tyylikkäällä tavalla esille.
Sen ajan kohtainen musiikki ja hätkähdyttävät äänitehosteet täydensivät hienosti kokonaistunnelmaa. Erityisesti pommisuojassa!
Aurinkoinen ja kaunis Mosaiikkigalleria jätti kävijään unenomaisen tunteen. Voiko kauniimpaa olla!”

Meillä oli hieno tilaisuus ystäviemme kanssa tutustua sotamuseoonne, kiitos siitä. Museo on hienosti koottu, kuvaa suurta asiantuntemusta ja syvällistä perehtyneisyyttä asiaan. Ja selostus mm äänitehosteineen oli vaikuttavaa. Oli hienoa kuulla, että mm koululuokkia käy tutustumassa nykyään tähän osaan historiaamme. Itsellekin taas kerran heräsi syvä kunnioitus isiämme kohtaan itsenäisyytemme säilyttämisessä. Tutustuimme myös mosaiikkitöihin, kertakaikkisen upeita, samoin tsahouna oli vaikuttava. Käynti teillä oli upea kokemus ja mietityttää pitkään, voimia merkittävään työhönne.”

Blogi-kirjoituksia

Löytöretki Kaarteen Sotamuseoon

Kaarteen Sotamuseo upea yksityismuseo

Sotamuseo, joka yllätti kerta toisensa jälkeen !

Lehtikirjoituksia

Yksityiskokoelmasta sotamuseoksi

 

Huikaiseva sotamuseo  http://extra.epaper.fi/lehti/lansi-uusimaa-arkisto/_read/6.5.2017/147014.html

Tsolkovosta vieraita Lohjalle – vierailukohteena muun muassa Kaarteen sotamuseo20.6.2018 06.00

Puolustusministeri Jussi Niinistö kehui Kaarteen sotamuseota: ”Täällä tehdään esimerkillistä vapaaehtoista maanpuolustustyötä”23.1.2018 20.37

Kaarteen sotamuseo Teutarissa on entistä huikeampi – kolmas vaihe avattiin5.5.2017 19.45

sekä Ykkös-Lohjan jutut

 

 

Sotahistoria vie kauas_L-Uusimaa_2-10-10

Lähde aikamatkalle sotavuosiin_Kesämielilehti_6 6 12

Ykkös-Lohja_13 8 14

Karjalan Kuvalehti nro 11 syyskuu 2012 2xaukeuma

Televisio ja radio

https://areena.yle.fi/1-4137599

Kaarteen kotimuseo Lohjalla kertoo sota-ajasta ja hyödyntää uutta teknologiaa. Ilotulitteita maahantuova pariskunta Kalervo ja Teija Kaarre ovat rakentaneet kellariinsa lottakanttiiniin, juoksuhaudan, korsun ja pommisuojan. Museossa toimittaja Minna Joenniemi saakin kokea, miten pommit jylisevät, hälyytyssireenit huutavat ja valot värisevät, kun museon isäntä näpyttää sotaefekteja tabletilla.